Jano-lehti

Runouslehti kaikille

  • Vilja-Tuulia HuotarinenVilja-Tuulia Huotarinen
    päätoimittaja
  • Aki SalmelaAki Salmela
    päätoimittaja
  • Simo OllilaSimo Ollila
    verkkotoimittaja, tiedottaja

Toimitus

Vilja-Tuulia Huotarinen

Vilja-Tuulia Huotarinen on kirjailija, joka asuu Helsingissä ja Reykjavikissa. Hänen viimeisimmät kirjansa ovat runoteos Omantunnon asioita (2020, Siltala) ja romaani Niin kuin minä heidät näin (2018, Siltala). Huotarisen kirjoja on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja tsekiksi ja hänen runojaan on julkaistu lukuisissa antologioissa mm. saksaksi, italiaksi ja puolaksi. Hän perusti Jano-lehden vuonna 2013 yhdessä Johanna Venhon ja Simo Ollilan kanssa. Kuva: Mikko Palonkorpi.

Aki Salmela

Aki Salmela on helsinkiläinen runoilija ja runouden suomentaja. Hänen viimeisin teoksensa on Hiekkapäiväkirja, joka ilmestyi Poesialta kesällä 2017. Salmela on suomentanut mm. John Ashberyn, Charles Simicin, Gertrude Steinin ja James Taten tuotantoa. Tänä syksynä häneltä ilmestyy Rae Armantroutin valittujen runojen suomennos Kunhan sanon. Salmela on Jano-lehden toinen päätoimittaja. Kuva: Thomas Langdon.

Simo Ollila

Simo Ollila vastaa Jano-lehden graafisesta suunnittelusta, teknisestä toteutuksesta ja verkkotoimittamisesta. Hän on myös lehden tiedottaja. Simo on tamperelainen kulttuurin sekatyömies joka työskentelee mm. kulttuurituottajana, tiedottajana, web designerina, kouluttajana ja konsulttina. Hänen asiakkaisiinsa kuuluu mm. kirjailijoita, kustantamoja ja tapahtumia. Simo tunnetaan Annikin Runofestivaalin perustajana. Viime ajat hän on ahkeroinut myös Mäntän kuvataideviikkojen tiedottajana. Muita Simon villityksiä ovat tarinaprojekti Tamperecool ja Jälkiruokarunot. Kaikkien aikojen kaikista ihmisistä Simo ihailee eniten Sylvia Beachia. Kuva: Raisa Taurinka.