Jano-lehti

Runouslehti kaikille

  • Vilja-Tuulia HuotarinenVilja-Tuulia Huotarinen
    päätoimittaja
  • Aki SalmelaAki Salmela
    päätoimittaja
  • Simo OllilaSimo Ollila
    verkkotoimittaja, tiedottaja

Toimitus

Vilja-Tuulia Huotarinen

Vilja-Tuulia Huotarinen on kirjailija, joka asuu Helsingissä ja Reykjavikissa. Hänen viimeisimmät kirjansa ovat romaani Drive-in (2022, Siltala) ja runoteos Omantunnon asioita (2020, Siltala). Huotarisen kirjoja on käännetty ruotsiksi, tanskaksi ja tsekiksi ja hänen runojaan on julkaistu lukuisissa antologioissa mm. saksaksi, italiaksi ja puolaksi. Hän perusti Jano-lehden vuonna 2013 yhdessä Johanna Venhon ja Simo Ollilan kanssa ja toimi Janon päätoimittajana yhtä numeroa lukuunottamatta lehden koko toiminnan ajan. Kuva: Mikko Palonkorpi.

Aki Salmela

Aki Salmela on helsinkiläinen runoilija ja runouden suomentaja. Hänen viimeisin teoksensa on Eläimen varjo, joka ilmestyi Tammelta vuonna 2019. Salmela on suomentanut mm. John Ashberyn, Charles Simicin, Gertrude Steinin ja James Taten tuotantoa. Salmela toimi Janon toisena päätoimittajana vuodesta 2017 lähtien aina lehden viimeiseen numeroon asti. Kuva: Thomas Langdon.

Simo Ollila

Simo Ollila vastasi Janon graafisesta suunnittelusta, teknisestä toteutuksesta ja verkkotoimittamisesta koko lehden toiminnan ajan. Hän oli myös lehden tiedottaja. Simo on tamperelainen kulttuurin sekatyömies joka työskentelee mm. kulttuurituottajana, tiedottajana, web designerina, kouluttajana ja konsulttina. Hänen asiakkaisiinsa kuuluu muun muassa kirjailijoita, kustantamoja, festivaaleja ja tapahtumia. Simo tunnetaan myös Annikin Runofestivaalin perustajana ja festivaalituottajana. Simon vapaa-ajan villityksiä ovat olleet tarinaprojekti Tamperecool ja Jälkiruokarunot. Kaikkien aikojen kaikista ihmisistä Simo ihailee eniten Sylvia Beachia. Kuva: Laura Vanzo.